(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Žemlovka
Potřebné ingredience
bílé pečivo (vánočka, houska, toustový chleba), mléko, vejce, cukr + vanilka, máslo, rozinky, jablka, skořice
Postup přípravy
Vejce rozmícháme v mléce, mírně osladíme a přidáme vanilku, ve směsi namáčíme plátky pečiva, které skládáme do pekáčku vymazaného máslem. Na vrstvu pečiva dáme nakrájená jablka, rozinky, posypeme cukrem, skořicí a polijeme rozpuštěným máslem. Dáme druhou vrstvu namočeného pečiva, pokapeme máslem. Pečeme na 180 - 200°C dozlatova. Podáváme posypané skořicí, moučkovým cukrem a pokapané máslem.
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé